zondag 29 september 2013

Ontsnappen uit de klauwen van Microsoft

Op de LibreOffice conferentie in Milaan, afgelopen week, was er een serie boeiende presentaties over migraties naar LibreOffice. Ik luisterde daar naar iemand die sprak over 'ontsnappen uit de klauwen van Microsoft'.
Je zou misschien verwachten dat deze worden komen van een vertegenwoordiger van één van de vertegenwoordigde gemeenten, die wellicht niet zo gecharmeerd zijn door het feit dat de NSA ze bespioneerd. Of van een NGO wiens werk direct wordt geraakt al de FBI hun documenten en e-mails leest. Het was tenslotte Microsoft die de NSA als eerste toegang gaf tot zijn software en dus tot al het werk van mensen en organisaties die er gebruik van maken. Maar nee, 'ontsnappen uit de klauwen van Microsoft' werd uitgedrukt door een zakenman. Een groot bedrijf zoekende naar een manier om een beetje van zijn vrijheid terug bij het kiezen van office-software en vrijheid om te betalen voor wat ze nodig hebben, en niet voor verplichtingen. Het is duidelijk dat ondernemingen, NGO's en overheden meer en meer belang delen in kwaliteits-office-software die vrijheid en bezit respecteert.

Op de LibreOffice conferentie was andermaal de groei zichtbaar van het aantal mensen en organisaties die de ontwikkeling steunen. Het lijkt er op dat dit één van dé plaatsen is waar zakenleven, instellingen en mensen samenkomen om dat doel te dienen, van veiligheid, respect en vrijheid in software.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten