maandag 9 december 2013

Verslag van de LibreOffice 4.2.0 BugHunt-Sessie

Rond het afgelopen weekeinde hadden we de LibreOffice 4.2.0 BugHuntsSessie. Gedurende drie dagen hebben vrijwilligers – zowel bekenden als nieuwe – het beste beentje voorgezet om de bètaversie van de nieuwste LibreOffice te testen. Met succes: vergeleken met de weken ervoor, werden ongeveer drie keer zoveel bugs ingevuld voor die versie (46/15). Over alle versies waren er ongeveer 25% extra meldingen (107/80).

Ervaren QA-vrijwilligers hebben flink hun best moeten doen om zoveel mogelijk bugs te categoriseren en verduidelijken. Maar het zou me niets verbazen als er nog het nodige te doen is overgebleven ... Ook op de testomgeving MozTrap hebben mensen testen gedaan. Deze omgeving is speciaal makkelijk voor nieuwkomers die wat goed willen doen voor hun favoriete officepakket :) Er is mij verteld dat er nieuwe testseries komen met de aanstaande release kandidaat 1 (binnen één, twee weken). Dus hou daar een oogje op!

En als laatste, maar zeker niet het minst belangrijke, was het wederom super positief om te zien dat meerdere van de gerapporteerde bugs binnen enkele uren of ongeveer een dag al zijn gerepareerd!
Dank aan de ontwikkelaars, dank aan de testers en aan alle andere gebruikers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten