maandag 15 juli 2013

Cool en hot tegelijkertijd – testen en localisatie van LibreOffice 4.1

Waarom je dadelijk dit artikel moet lezen...
 
Zo, dat waren extreem drukke weken voor alle mensen actief met het localiseren en de QA van LibreOffice. Vandaag zijn de laatste vertalingen – veelal tot bij de 100% – opgehaald en zijn de laatste drievoudig gecontroleerde codebijdragen gedaan. En volgende week verwachten al we de release van LibreOffice 4.1.https://people.gnome.org/~michael/blog/2013-06-13-under-the-hood.html Veel vrijwilligers die de vertalingen doen, helpen ook met testen. Dat belangrijke werk is niet iets dat nu en dan gebeurt; het is een doorlopende taak naáśt de vertalingen voor de hoofd-versies, die twee keer per jaar uitkomen. Pittig werk, maar deel uitmaken van de gemeenschap die het beste vrije office-pakket ter wereld maakt, is dat natuurlijk wel waard :)
Dat voelde ik ook nog heel sterk toen ik enkele weken geleden Michaels blog las, over alle inspanningen die ontwikkelaars leveren op het gebied van code-verbeteringen. Lees hier de vele details over opruimen, moderne en snellere code, makkelijker bouwen, geautomatiseerde tests, etc. etc.
Mede daardoor blijven enthousiaste 'hackers' zich aansluiten bij het project, met een knappe EasyHack in LibreOffice of een andere taak. Dat maakt het helemaal waard om wat extra te testen, is het niet?
Tip: let op de aankondigingen die zullen komen rond de nieuwe versie van LibreOffice. En vergeet dan niet dat de helft van al het goede werk onder de oppervlakte gebeurt. ;)https://people.gnome.org/~michael/blog/2013-06-13-under-the-hood.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten