dinsdag 11 juni 2013

Foto Album - nieuwe functie in LibreOffice 4.1 Impress

Een volgende mooie functie in LibreOffice 4.1 (zoals ik had beloofd in mijn vorige artikel).. Een diashow maken met een sirie foto's. Dit werkt prettig en vloeiend:
In Impress kies je Invoegen > Afbeelding > Foto album. Het venster Foto album maken opent. Merk op: als je het venster voor selecteren van bestanden opent met Toevoegen, kun je meerdere foto's tegelijkertijd selecteren! In het venster Foto album maken zijn er keuzen om meer afbeeldingen op één dia toe te voegen, de dia te vullen of de verhoudingen te behouden, volgorde te bepalen.. Alles naar wens, klik Invoegen en bekijk op de Dia sorteerder het mooie resultaat dat je in een handomdraai hebt verkregen! Dank aan Gergő Mocsi voor het toevoegen van deze mooie functie aan LibreOffice!
 
Van LibreOffice 4.1 is de eerste release kandidaat ongeveer 23 juni beschikbaar, en de vrijgave gepland voor eind juli. Zie daarvoor het complete schema voor de hoofdreleases and bugfix versies van LibreOffice. De bèta versie is al beschikbaar op de pre-releases pagina.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten