dinsdag 25 oktober 2011

Notities en presentaties van LibreOffice Conferentie

Enkele lezers vroegen me waar de door mij beloofde verdere bijdrage over de afgelopen LibreOffice conferentie blijft :-)
Uhh, sorry! Beetje druk geweest met presentatie over LibreOffice voor OpenSourceLab, nieuw artikel voor Linux Magazine, nieuw kantoor voor de zaak regelen (gelukt :-) ) en ook nog een groot project om wat brood op de plakt te krijgen.

OK dus... een groot aantal presentaties staat al op de wiki van LibreOffice!

Daaronder ook mijn presentatie over het verbeteren van de QA Release cycle - speciaal met het oog op LibreOffice 3.5.0 Interessante cijfers over bugs en het oplossen daarvan in de ontwikkelaarsversie (master). En goede ideeën, opgedaan tijdens presentatie en discussies, over slimmer werken. Kom ik nog op terug!

Ik heb hier ook wat notities van de conferentie. Zomaar enkele dingen die ik positief, belangrijk vond.
* Zo spraken we over leiderschap in het project, en om mensen te helpen hun weg te vinden, zodat ze kunnen beginnen met eenvoudige klusjes, wat tot positief resultaat en gevoel leidt!
* En dat er eigenlijk ook een slimme strategie moet zijn, om gebruikers zover te krijgen dat ze een beetje bijdragers worden van hun favoriete office-programma. Dus eerst werk aan de winkel voor de al actieve mensen in de gemeenschap!
* We hebben het ook gehad over certificering: het systeem dat bedrijven de kans gaat geven (2012) om én LibreOffice te steunen én gelijktijdig zich te onderscheiden op kunde en ervaring.
* En er was een presentatie over gebruikersvriendelijkheid: hoeveel kun je weg laten van de knopjes, waar mensen die eenvoudig werk doen, tóch geen gebruik van maken? Veel overzichtelijker, en de gevorderde gebruikers, vinden hun functies toch wel in het menu.
* En dan was er nog een oh zo duidelijke presentatie over de succesvolle migratie naar LibreOffice van de tweede stad van Hongarije, Miskolc.
En nog veel meer dat ik dus niet heb genoemd of gehoord. Zie de wiki en de verzamelde blogs van TDF!

Hé. ik zie nu in mijn notities dat ik nog wat bugs heb gevonden in de ontwikkelaarsversie tijdens de conferentie en die nog wachten op het moment dat ik ze verder check en invoer in BugZilla.
Tja, het gaat niet vanzelf allemaal, maar als ik zie wat er door ontwikkelaars van over de hele wereld en uit alle geledingen van de samenleving allemaal aan verbeteringen en nieuwigheid wordt gemaakt.... is dat het dubbel en dwars waard! Dus laat je gerust inspireren :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten