vrijdag 1 april 2011

Hackers-event op NoiV congress

Vorige week donderdag, 24 maart, waren en vijf Nederlandse LibreOffice hackers bijeengekomen voor een speciaal evenement: we waren uitgenodigd om op het jaarlijkse NOiV congres om te tonen hoe het ontwikkelen van open source gaat. We hebben alle vijf heel verschillende achtergronden en vaardigheden. Sprekend over mezelf: ik ben niet bepaald de meest gevorderde C++ ontwikkelaar. Maar toch was het prima mogelijk om nuttige dingen te doen, bijvoorbeeld met het begrijpen en vinden van functies.
Sterker: ik vond dat onze verschillende achtergronden hielpen om een interessante en zinvolle dag te hebben. We hebben niet alleen goed werk gedaan aan code, maar ook veel van elkaars kunnen geleerd, van het werk zelf en als bonus waren we ook nog in staat om andere bezoekers aan het congres uitleg te geven over LibreOffice en over ons werk.
OK, eerst wat foto's:
(bekijk de foto's een en twee van Paul Ridderhof op flickr).

De code waar we naar keken en aan werkte was:
- toggle functie voor Notities in Writer (easy hack) maar een deel ervan bleek veel minder 'easy' dan verwacht ..);
- precisie van decimalen bij het importere van een cvs-bestand;
- de kleur van de scheidingslijn van voetnoten (uitgelegd in mijn vorige blog). Terwijl we er aan werkten, bemerkten we dat de functie net voer dagen eerder door iemand anders aan de master-code was toegevoegd ;-) );
- meer dan der 12 standaard kleuren voor diagrammen (vraag op de LibreOffice users-list). Dankzij Rob, is het vanaf LibreOffice 3.4 mogelijk méér dan 12 kleuren zelf in te stellen! Zie de dev-list en deze schermafdruk:


Net zoals de mensen die ons bezochten positief waren, zo waren wij het ook!
We besloten om ergens de volgende maanden nog een event te houden. En ook om mee te doen aan T-Dose, aanstaande November in Eindhoven.
Dus hou dit in de gaten, of lees onze Nederlandstalige discussie-lijst :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten