vrijdag 25 augustus 2017

LibreOffice bij het Tilburg University Orientation Program

Aan het begin van het nieuwe studiejaar, organiseert de Universiteit Tilburg het Tilburg Orientation Program (TOP), met allemaal interessante en leuke zaken voor de nieuwe studenten. Zo was er op 22 augustus, een mooie zonnige dag, een groot festijn in een park, met veel spellen en standjes en muziek en bier.. En: er waren drie mensen van het Nederlandstalige LibreOffice team!
We hadden een leuke stand en zowel flyers als kleine kaartjes voorbereid. Vooral de kaartjes waren handig om in contact te komen met mensen: "want a free card for free software" is een korte en aantrekkelijke boodschap. We hebben zo dus zes à zevenhonderd kaartjes weggegeven. Natuurlijk ook goede gesprekken gehad. Tientalle mensen en groepen wilden meer informatie. Natuurlijk zijn er ook mensen die open source kennen of gebruiken. Of net een nieuwe Mac hebben gekocht en goede office-software zoeken :)
Het is altijd interessant om te zien hoe mensen reageren. Bijvoorbeeld als je vertelt dat het niet is, dat Microsoft van studenten houdt als ze de software goedkoop aanbieden, maar dat ze je er alleen maar aan willen laten wennen, zodat ze je flink kunnen laten betalen ná je studie... Vergelijk dat met LibreOffice: altijd vrij, als je studeert, thuis en op het werk. Natuurlijk met de vrije keuze om te doneren of betaalde ondersteuning te nemen, als dat gewenst is. Mooi om te horen hoe sommige van de studenten de manier waarop Microsoft dit doet "de drugs dealer methode" noemen ;) Hoe dan ook: Pieter Kristensen, Freek de Kruijf en ik hadden veel plezier met de mensen, de muzien en het uiteggen van LibreOffice. Dit krijgt - wat mij betreft - de volgende jaren een vervolg :) Niet in het minst omdat het een goede plek om het belang van ODF als duurzame documentstandaard te ondersteunen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten