woensdag 31 december 2014

Nieuwjaarswens - lessen van "AutoCorrectie"

In trainingen LibreOffice Writer die we verzorgen voor bij klanten of in het LibreOffice-Trainingcenter is het leren omgaan met AutoCorrectie een standaard-onderdeel. Zolang mensen niet weten wat er gebeurt, is AutoCorrectie een bron van ergernis en fouten. Hebben ze het eenmaal leren kennen, dan verandert dit drastisch.

Onlangs kwam in aan training bij een regionale afdeling van Vluchtelingenwerk het voorbeeld "aanrijken" voorbij, dat door AutoCorrectie wordt vervangen door "aanreiken".
Ik gaf er ook de volgende, vrije, taalkundige wending aan: het 'aanrijken' zien we al genoeg: mensen en plaatsen waar al veel is, laten, al dan niet bewust, de mogelijkheden om de 'rijkdom' te vergroten nochtans zelden onbenut.. Hoe mooi zou het zijn als dat gedrag, die gewoonte vaak, meer wordt vervangen door 'aanreiken': overhandigen, eerlijk delen. Prachtige gedachte zo kort na de Kerst, nietwaar?

Met het oog op het volgende jaar, heb ik de volgende AutoCorrectie opgenomen: "2014" vervangen door "2014-closed" en "2015" vervangen door "2015-open". U 'vat um' ...
Ook het komende jaar zijn we van Nou&Off daarom weer actief in de frontlinie van open source en op de weg naar keuze-vrijheid in ook uw ICT-toepassingen.
Ik wens ieder een gezegend, succesvol en gelukkig "2015-open"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten